Zucchinikaka - Falsk ostkaka

Igår kväll var jag och sambon inne hos svärföräldrarna och tittade på hockey. De bjöd oss då på en zucchinikaka eller "falsk ostkaka". Alla gav den tummen upp förutom sambon som var mer skeptisk. Tyvärr har jag ingen bild men bjuder på receptet :)

Zucchinikaka/falsk ostkaka

Ingredienser
1 kg zucchini
1 1/4 dl strösocker
4-5 msk vetemjöl
20-40 sötmandlar ( förvällda och rivna )
5 bittermandlar ( förvällda och rivna )
5 dl mjölk
4 ägg
en nypa salt 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och ta bort kärnhuset i mitten på zucchinin. Dela i mindre bitar och koka den mjuk i vatten.
Häll av vattnet och låt den svalna.

Blanda ihop ägg, mjölk, vetemjöl, socker och riven/mald mandel.

Mosa zucchinin med en potatisstöt eller visp, den ska vara finfördelad. Blanda ihop moset med äggblandningen och häll upp i en ugnsform som rymmer ca 1,6 liter eller två formar á 8 dl. (kakan bör inte vara för hög, mellan 4-7 cm är lagom)

Grädda i ugnen ca 1 timme och kakan är färdig när den höjer sig i mitten av formen. Servera med vispad grädde och valfri sylt. Jag tror även det kan vara gott att smaksätta kakan med kanel, kardemumma eller lite vaniljpulver.

/Malin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: