Afterwork och fredagslax
Idag var det inplanerat en afterwork med några kollegor. Vi hade tänkt gå till Kafé deluxe men fick tänka om då det var fullt. Blev då ett glas bubbel och en drink på TAK istället.

Drog mig hemåt runt 19.30 då jag lovat sambon mys framför idol och lite mat till det.

Hade bestämt att det skulle bli lax på menyn och gjorde detta enkla och goda receptet.
6 laxfiléer
5 dl grädde
1/2 - 3/4 dl senap
Dill
Persilja
Citron
Salt och peppar
Tina laxfiléerna och lägg i en ugnssäker form. Salta laxen, pressa över citron och lägg rikligt med persilja och dill som ett täcke över fisken. Låt stå några minuter medans du gör iordning såsen. Blanda grädde, senap lite salt och svartpeppar. Häll över laxen och gratinera i ugnen ca 20 minuter i 200 grader tills laxen är klar. Servera med pressad potatis.
En riktigt god och festlig rätt!
/Malin